koken & tafelen algemeen

Amarettoparfait met kaneelsiroop

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 5 uur en 0 minuten

Receptuur

7 deciliter slagroom

175 gram cantuccini koekjes

8 eidooiers

150 gram suiker

½ deciliter amaretto

 

Voor de kaneelsiroop:

150 gram suiker

½ vanillestokje, opengesneden, merg eruit geschraapt

1 kaneelstokje

Bereiding

~~Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Maal de cantuccini kort in de keukenmachine tot een grof mengsel.
Klop de eidooiers met de suiker wit en romig. Klop het eiermengsel samen met de amaretto au bain marie tot het mengsel net begint te binden. Neem de pan van het vuur. Schenk het mengsel in een koude kom en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
Roer de slagroom en 125 gram van de cantuccini koekjes erdoor en schep het mengsel in een cakevorm.
Zet de vorm in de vriezer en laat het minimaal 4 uur bevriezen.
Voor de kaneelsiroop: smelt de suiker in een pan met dikke bodem tot deze net begint te karamelliseren. Schenk er 4 deciliter water bij en voeg het vanillestokje met schraapsel en het kaneelstokje toe. Laat dit inkoken tot een lichte siroop. Neem het vanille-en kaneelstokje eruit. Laat de siroop afkoelen en bewaar deze in een goed afsluitbaar potje (niet in de koelkast).
Voor het serveren: neem de parfait uit de vriezer en dompel de vorm tot de rand kort in heet water. Stort de parfait op een schaal en verdeel de rest van de verkruimelde cantuccini koekjes over de bovenkant. Snijd de parfait in dikke plakken en verdeel deze over de borden. Schep de kaneelsiroop er omheen.

http://carolinebrouwer.blogspot.nl/