koken & tafelen algemeen

Aardbeien sorbetijs

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 48 uur en 0 minuten

Receptuur

5 deciliter water,

150 gram kristalsuiker,

600 gram aardbeien,

2 eetlepel citroensap,

2 eiwitten,

4 eetlepel poedersuiker,

voor garnering  aardbeien en slagroom

Bereiding

Breng in een pan het water met de suiker aan de kook en laat dit 3 minuten zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel afkoelen. Was de aardbeien voorzichtig in koud water, laat ze uitlekken en verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien. Roer de aardbeienpuree en het citroensap door het suikerwatermengsel. Doe dit in een bak en laat dit half bevriezen. Sla ondertussen  de eiwitten stijf met de poedersuiker. Schep dit door het ijsmengsel. Opnieuw in de vriezer plaatsen.

Garneer met plakjes aardbei en slagroom.