koken & tafelen algemeen

Rabarber frambozencompote

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

Rasp van 1 sinaasappel

1 vanillestokje, opgesneden, merg eruit geschraapt

200 gram fijne kristalsuiker

450 gram rabarber in stukjes van 3 cm

250 gram frambozen

Bereiding

Verwarm op een laag vuur 400 milliliter water met het sinaasappelrasp, vanillestokje en merg en de suiker al roerend tot de suiker is opgelost. Voeg de rabarber toe en pocheer 5 minuten op laag vuur of tot het net zacht is. Schep de rabarber met een schuimspaan uit de pan in een kom en kook het resterende vloeistof op hoog vuur in 5 minuten in tot een siroop. Voeg de frambozen toe en schenk het mengsel over de rabarber in de kom.

Laat de compote afkoelen en serveer bij bijvoorbeeld een vanillepudding.