koken & tafelen algemeen

Mostillo

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten

Receptuur

750 milliliter wit druivensap

½ Groene meloen

½ Oranje pompoen

2 peren

8 gedroogde vijgen

Geraspte schil van ½ sinaasappel

2 kaneelstokjes

25 gram walnoten grof gehakt

25 gram rozijnen

¼ Liter slagroom

Bereiding

Breng in een pan (geen aluminium) het druivensap aan de kook en laat het in circa 30 minuten tot de helft inkoken. Snijd intussen de meloen en pompoen in plakken, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees uit de schil. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Knip de gedroogde vijgen in stukjes. Roer het fruit met de sinaasappelrasp 1 kaneelstokje, walnoten en rozijnen door de ingekookte wijn en laat het geheel nog 15 – 20 minuten inkoken tot het fruit gaar is en omhuld met een dikke siroop. Bewaar het eventueel tot gebruik in de koelkast, maar laat het voor het serveren weer op kamertemperatuur komen. Verkruimel het tweede kaneelstokje in de vijzel. Schep het fruit met de siroop in wijde schaaltjes en schep er een flinke bol ijs op. Garneer het met wat van de verkruimelde kaneel.