koken & tafelen algemeen

Kruidige gegrilde pruimen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

50 gram geschaafde amandelen

9 pruimen

6 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

1 theelepel speculaaskruiden

1 sinaasappel

Vanille-ijs.

Bereiding

Verwarm de grill op de hoogste stand. Doe de amandelen in een grote zeef en spoel ze onder koud water. Laat goed uitlekken en stort ze op een bakplaat. Leg de pruimen,met de snijkant naar boven, op een andere bakplaat of in een braadslee. Doe de suiker en speculaaskruiden in een kleine kom. Rasp de sinaasappelschil erboven en meng het goed door elkaar. Schep het grootste gedeelte van de suiker over de pruimen en strooi de rest over de amandelen. Zet de pruimen onder de gril met de plaat amandelen een richel lager en rooster de pruimen goudbruin maar zover dat ze nog wel hun vorm houden. Verdeel de pruimen over 6 borden en serveer het met de amandelen en een bol ijs.