koken & tafelen algemeen

Appelcarpaccio

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

100 gram pijnboompitten

4 eetlepel poedersuiker

2 grote harde appels, ongeschild en klokhuis verwijderd

Sap van 1 citroen

Rasp en sap van 1 sinaasappel

1 granaatappel

Paar blaadjes verse munt in dunne reepjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 120 graden. Was de pijnboompitten in koud water en laat ze in een zeef uitlekken. Verspreid de vochtige pitten in een enkele laag over een bakplaat, zeef de poedersuiker erover en bak in 6 – 8 minuten de pitten goudbruin. Snijd de appels in zo dun mogelijke plakken en verdeel ze over de borden. Besprenkel met citroen en sinaasappelsap zodat de appel niet verkleurd. Snijd de granaatappel doormidden. Houd 1 helft boven een kom zodat de zaden in de kom vallen. Doe dit ook met de andere helft. Strooi de granaatappelzaden over de appel, gevolgd door de gekaramelliseerde pijnboompitten, het sinaasappelrasp en de munt.

Serveer eventueel met een schep kaneel of vanille-ijs.