koken & tafelen algemeen

Aardbeiensoep met basilicum

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

500 gram aardbeien
30 gram poedersuiker
2 eetlepels aceto balsamico
5 blaadjes verse basilicum
vers gemalen zwarte peper

Garnituur:

4 takjes mint
4 bolletjes vanille-ijs
4 krokante amandelkoekjes

Bereiding

Was de aardbeien met het kroontje eraan schoon onder water. Laat ze goed uitlekken. Houd er 12 apart voor de garnering van het bord. Verwijder het kroontje en snijd de grote exemplaren door de helft. Pureer de aardbeien met de suiker, aceto balsamico en basilicum in een keukenmachine. Voeg naar smaak de versgemalen zwarte peper toe. Verdeel de ( goed gekoelde ) aardbeiensoep over 4 diepe bordjes. Schep een bolletje vanille-ijs in het midden van de soep en leg er drie aardbeien rond. Garneer met een takje mint en een krokant koekje.