koken & tafelen algemeen

Teajelly

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

30 gram losse earl grey- of orange pekoethee

1 kaneelstokje

350 gram geleisuiker

2 theelepel sinaasappelrasp

1 eetlepel sinaasappelsap

jampotje(s)

Bereiding

Doe thee en kaneelstokje in een steelpan, schenk er 400 milliliter kokend water op en laat 5 minuten trekken. Voeg suiker en sinaasappelrasp en -sap toe, breng al roerend aan de kook en laat 4 minuten koken. Schenk door een zeef in een gesteriliseerde jampot, druk de theeblaadjes een beetje uit. Sluit de pot meteen en keer om. Na 5 minuten kun je de pot(ten) weer rechtop zetten.

 

Ongeopend kun je de gelei ± 4 maanden bewaren. Heerlijk op scones met clotted cream of stijfgeklopte slagroom.