koken & tafelen algemeen

Mintmarshmellows

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 2 uur en 0 minuten

Receptuur

100 gram boter

1 rol maria biscuitjes, verkruimeld

4 blaadjes gelatine

250 gram poedersuiker

50 gram zachte pepermuntkussentjes of dessertmints, tot poeder vermalen

1 eiwit

150 gram witte chocolade

Bakblik van 20x20 cm, bekleed met bakpapier.

Bereiding

Smelt 50 gram boter en meng dit door de koekkruimels. Verdeel het koekmengsel over de bakvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat de bodem 30 minuten opstijven in de koelkast. Week de gelatine 5 minuten in het water. Breng 100 milliliter water met de poedersuiker en pepermunt aan de kook en laat dit 5 minuten zachtjes koken tot een siroop. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los deze op in de hete suikersiroop. Doe het eiwit in een ontvette beslagkom, voeg de suikerstroop toe en klop alles met een mixer tot een luchtige, romige substantie. Schep dit op de koekkruimelbodem en laat 1 uur opstijven in de koelkast. Smelt de chocolade au bain marie en meng de rest van de boter erdoor. Laat de chocolade een beetje afkoelen. Haal de marshmallows rustig los van het bakpapier en snijd ze in vierkantjes van 5 cm.

* De massa moet stevig, maar luchtig worden. Hierdoor moet je soms wel 20 minuten kloppen. Je moet net zo lang kloppen tot je ziet dat de luchtbelletjes in het mengsel blijven, anders zakt het tijdens het stollen in de koelkast in. Dit proces is eventueel te versnellen door de mengkom tijdens het kloppen in een bak met koud water te zetten.