koken & tafelen algemeen

Kletskoppen met mango en ijs

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

50 gram blanke amandelen,

250 gram lichtbruine basterdsuiker,

 ½ eetlepel kaneel,

zout,

75 gram zachte boter,

100 gram bloem,

1 mango,

½ liter sinaasappelsap,

200 gram frambozen of aardbeien,

Vanille-ijs,

poedersuiker.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de amandelen grof.  Vet een bakplaat in. Meng in een kom de suiker met de kaneel, zout en de boter tot een homogene massa. Meng de bloem en de amandelen erdoor tot een stevig deeg ontstaat. Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze met 8 cm afstand op de plaat. Druk ze iets plat. Bak ze ca. 6 minuten.

Schil de mango en snij ze in plakken (hou 8 plakken achter). Pureer de rest met het sinaasappelsap tot een gladde saus. Was de frambozen of aardbeien. Leg op een bordje een kletskop, schep hierop en bolletje ijs, leg daar bovenop weer een kletskop en schep de saus langs de kletskop. Leg als laatste wat vers fruit op het bord.