koken & tafelen algemeen

Kastanjechoco's

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur

Wachttijd: 2 uur en 0 minuten

Receptuur

500 gram kastanjes

100 gram geroosterde amandelen

50 gram sukade

100 gram gele basterdsuiker

50 gram cacao

2 eetlepels cognac

125 centiliter slagroom

suiker

Bereiding

Kruis de kastanjes in en kook ze 45 minuten in ruim water; laat ze afkoelen en pel en pureer ze. Hak de amandelen in stukjes en doe deze met de sukade, basterdsuiker, cacao en cognac in een kom en roer het geheel goed door elkaar. Voeg dit bij de kastanjepuree en roer er een samenhangend deeg van. Leg het deeg op aluminiumfolie, maak er een rol zonder barstjes van en vouw de folie er omheen. Leg de rol in de koelkast en snijd er voor gebruik plakken van een halve centimeter dikte van.

Klop de slagroom met wat suiker stijf en garneer de koekjes daarmee.