koken & tafelen algemeen

Crepes met cointreau en peer

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

4 stevige peren

100 gram gesmolten boter

3-4 eetlepels suiker

100 milliliter cointreau

125 gram bloem

Zout

3 eieren

2,5 deciliter melk

Poedersuiker

Bereiding

Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in dunne partjes. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en schep de peren erdoor. Strooi de suiker erover en sprenkel er 2-3 eetlepels Cointreau over. Smoor de partjes peer in 4-8 minuten zachtjes gaar, de partjes moeten wel heel blijven. Klop in een kom de bloem met een snuf zout, de eieren en melk tot een glad beslag. Roer de helft van de gesmolten boter erdoor. Verhit een beetje gesmolten boter in een grote koekenpan en laat een flinke juslepel vol beslag over de bodem van de pan uitvloeien. Bak tot het flensje droog is, keer het en bak de onderkant goed bruin. Bak zo 4-6 flensjes. Leg de flensjes op warme borden. Sprenkel de rest van de Cointreau erover en bestuif de flensjes met een flinke laag poedersuiker. Leg de partjes peer op de flensjes en vouw ze in vieren .

Lekker met een glaasje cointreau met een sinaasappelkrul