koken & tafelen algemeen

Campari jellies

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 1 uur

Wachttijd: 48 uur en 0 minuten

Receptuur

220 gram fijne kristalsuiker

500 milliliter bloedsinaasappelsap

6 blaadjes gelatine of 1 eetlepel poedergelatine

125 milliliter Campari

 

Citrussalade:

2 sinaasappels

1 roze grapefruit

200 gram fijne kristalsuiker

60 milliliter Campari

Bereiding

Doe voor de jellies de suiker en 250 milliliter water in een steelpan, roer op laag vuur tot de suiker oplost. Draai het vuur hoog, breng aan de kook, laat 5 minuten, zachtjes koken. Voeg het bloedsinaasappelsap toe week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, knijp ze goed uit en voeg toe aan het sapmengsel. Voeg de Campari toe, meng goed en schenk in zes timbaal vormpjes van 125 milliliter. Laat afkoelen en zet een nacht in de koelkast. Maak de volgende dag de citrussalade. Schil de sinaasappel dun, zodat je het wit niet mee schilt. Snijd de schil in dunne reepjes en doe deze in een steelpan met de suiker en 250 milliliter water. Verwijder nu de witte velletjes van de sinaasappel. Verwijder vervolgens de schil en witte velletjes van de grapefruit. Snijd het citrusfruit boven de pan in partjes waarbij je het vrijkomende sap in de pan laat druppelen- neem het fruit hiervoor in je hand en snijd met een mes de segmenten los van membraan. Leg de partjes op serveerborden. zet de pan op laag vuur, roer om de suiker op te lossen en laat dan 5 minuten zachtjes koken. laat afkoelen, roer er de campari door en schenk de siroop dan over de fruitpartjes. Houd, om de jellies uit hun vorm te halen, de onderkanten een paar seconde in een kom met heet water, haal dan een mes langs de randen om ze los te maken. stort ze naast het fruit op de borden  .leg er wat schilletjes uit de siroop bovenop.