koken & tafelen algemeen

Witte chocolade cheesecake met aardbeien

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

Receptuur

125 gram gesmolten boter
2,5 deciliter slagroom
100 gram fijne kristalsuiker
250 gram roomkaas
250 gram mascarpone
500 gram witte chocolade
500 gram aardbeien
 

 

 

 

 

Bereiding

Bekleed de bodem van de vorm van 25 cm met bakpapier.
Maal de spritsen in een keukenmachine tot ze op broodkruim lijken en voeg dan de gesmolten boter toe. Meng het kort door elkaar tot een compacte massa. en schep deze in de vormen en druk het goed aan.
Klop de slagroom met de suiker  stijf en  voeg de roomkaas , de mascarpone en de chocolade toe en klop het mengsel glad.
Schep de massa op de biscuitlaag en zet het dan minimaal 5 uur in de koelkast.