koken & tafelen algemeen

Witte chocolade cheesecake

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 12

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Wachttijd: 12 uur en 0 minuten

Receptuur

200 gram bastogne koeken

100 gram roomboter ongezouten

225 gram witte chocolade

450 gram roomkaas

1 vanille stokje

4 eieren

225 gram creme fraiche

Bereiding

Bekleed  de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden. Verkruimel de koeken in een keukenmachine. Smelt de roomboter en vermeng dit met de koekkruimels. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain marie. Klop ondertussen de roomkaas tot het zacht is. Voeg de zaadjes van het vanillestokje toe. Meng een voor een de eieren erdoor. Laat de chocolade iets afkoelen. Voeg dan de creme fraiche toe aan de chocolade. Voeg dit mengsel toe aan het roomkaasmengsel. Vouw dit er rustig doorheen. Neem de springvorm uit de koelkast en giet het mengsel op de bodem. Bak de cheesecake 45-60 minuten in de oven (de zijkant moet stevig zijn en in het midden moet het nog "drillerig"zijn. Laat volledig afkoelen en zet het dan een nacht in de koelkast.