koken & tafelen algemeen

Rabarber kruimeldessert

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur en 5 minuten

Receptuur

1 kilo rabarber,

100 gram rozijnen,

 4 eetlepel honing,

sap van 1 citroen,

200 gram boter,

400 gram meel,

100 gram fijngehakte walnoten,

200 gram suiker,

1/2 theelepel gemberpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de rabarber, verwijder de draden en snij ze fijn. Doe in een pan met de honing en het citroensap. Voeg zoveel water toe dat de rabarber voor 2/3 onder staat en kook dit 10 minuten. Maak het kruimeldeeg door de boter door het meel en de suiker mengen. Meng daarna de noten en de gember erdoor. Doe de rabarber in een ovenschaal en kruimel het deeg erover. Bak het gerecht in 45 minuten gaar en bruin.