koken & tafelen algemeen

Pannenkoeken sinaasappeltaart

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

2 deciliter melk

100 gram bloem

30 gram suiker

3 eieren

Zout

boter om te bakken

Receptuur voor de vulling:

3 appels

½ liter sinaasappelsap

150 gram suiker

8 gram gelatine

1 vanillestokje

½ liter room

Bereiding

Maak een glad pannenkoeken beslag van de eerste 5 ingrediënten, en bak de pannenkoeken. Maak de appels schoon en bak de appelpannenkoeken. Verwarm het sinaasappelsap en los hierin de suiker en in de koud gewelde gelatine op. Laat het gespleten vanillestokje trekken in het sap. Klop de slagroom lobbig en meng dit met het afgekoelde sinaasappel mengsel. Stapel de pannenkoeken afgewisseld met een afgestreken schep sinaasappel gelei.