koken & tafelen algemeen

Frambozen cheesecake

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

Voor de bodem:

60 gram volkoren biscuitjes verkruimeld

30 gram boter gesmolten

60 gram suiker

Voor de vulling:

500 gram roomkaas

1 eetlepel citroensap

1 vanillestokje, door de helft en geschraapt

60 gram suiker

2 grote eieren

Frambozen

Bereiding

Verwarm de oven  voor op 165 graden. Vermeng de koekkruimels met de suiker en de boter en druk dit in een met bakpapier beklede springvorm. Bak deze 5 minuten in de oven. Klop de roomkaas, citroensap, vanille en suiker met de mixer tot een glad mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en mix goed door. Spatel voorzichtig ¾ van de frambozen erdoor, verdeel de vulling over de bodem en leg de resterende frambozen er boven op. Bak de taart 25 minuten in de oven.

 

*U kunt deze cheesecake ook in kleine vormpjes maken