koken & tafelen algemeen

Cappuccino cheesecake

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

Receptuur

Voor de bodem:

300 gram gemengde noten fijngehakt

2 eetlepel suiker

50 gram boter gesmolten

Voor de vulling:

1 kilo roomkaas

220 gram suiker

3 eetlepel bloem

4 grote eieren

300 milliliter creme fraiche

1 eetlepel oploskoffiekorrels

¼ theelepel kaneel

90 milliliter kokend water

Voor de garnering:

Slagroom

Koffieboontjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vermeng de noten met de suiker en de boter en druk dit in een met bakpapier beklede vorm. Bak de bodem 10 minuten en laat afkoelen. Zet de oven op 230 graden. Klop de roomkaas met de suiker en de bloem met de mixer tot een glad mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en voeg daarna de creme fraiche toe. Los de koffiekorrels en de kaneel op in het kokende water. Laat dit afkoelen en voeg dit geleidelijk toe aan het roomkaasmengsel. Schenk de vulling op de bodem, bak de taart 10 minuten, zet dan de oven terug naar 120 graden en bak hem nog 60 minuten. Laat goed afkoelen. Serveer koel met slagroom en koffieboontjes.