koken & tafelen algemeen

Varkensfricassee

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur en 40 minuten

Receptuur

1 kilo varkensvlees,

1 ui,

1 deciliter olijfolie

zout, peper,

500 gram andijvie of bindsla,

3 deciliter water.

Voor de saus:

1 ei,

het sap van 1 citroen

Bereiding

Snij het vlees in grote stukken. Schil en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en het vlees al kerend goed aan. Daarna zout en peper toevoegen naar smaak. Voeg wat kokend water bij het vlees en laat 45 minuten afgedekt smoren. Was de andijvie, laat goed uitlekken en snij in stroken van 1 cm breed. Voeg de andijvie en het water toe aan het vlees, roer goed door en laat nogmaals 45 minuten afgedekt stoven. Vermeng het ei met het citroensap, voeg wat afgekoeld stoofvocht toe en bind hiermee de fricassee.