koken & tafelen algemeen

Teppan-yaki

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

400 gram kogelbiefstuk of ossenhaas

1 kleine aubergine

2 uien

1 groene paprika

100 gram taugé

100 gram shii-take

Een stukje verse gember (± 2 cm)

1 deciliter Japanse sojasaus (Kikkoman)

1/2 deciliter mirin (Japanse rijstwijn) of droge sherry

1/2 eetlepel basterdsuiker

Olie

8 rauwe gamba's

Versgemalen peper

Bereiding

Leg de biefstuk ± 1 uur in de vriezer, zodat het vlees half bevroren is. Snijd de aubergine in dunne plakken, leg de plakken ± 15 minuten in ruim water met zout, laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze met keukenpapier droog. Snijd de uien in en de paprika in dunne ringen. Spoel de taugé af. Schil de gember en pers die boven een kommetje met een knoflookpers uit. Roer er de sojasaus, mirin en basterdsuiker door en verdeel dit over 4 kleine kommetjes. Snijd de biefstuk in heel dunne plakjes. Rangschik de groenten, biefstuk en garnalen op platte schalen. Verhit de tafelgrill, bestrijk die met olie en bak er de groenten, biefstuk en garnalen op.Bestrooi ze met peper en haal ze door het sausje. Serveer er gekookte (Japanse) rijst bij.