koken & tafelen algemeen

Tajine met rundvlees en groenten

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 3 uur en 0 minuten

Receptuur

750-1000 gram rundvlees

1 courgette

1 winterwortel

2 stuks prei

250 gram champignons

1 ui

1 teentje knoflook

5 tomaten

1 eetlepel Ras el Hanout kruiden (te koop bij de toko, of zelf te maken, zie onze website buitenlandse keukens-Marokko)

 

 

Bereiding

Snij de courgette in kleine blokjes, Schil de winterwortel en snij deze in blokjes. Snij de champignons in vieren en de prei in ringen. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij het rundvlees in blokjes.

Verhit in de tajine wat olijfolie, fruit de ui en knoflook licht aan. Voeg de Ras el Hanout kruiden toe en bak een minuutje mee. Voeg het rundvlees toe en laat even aanbakken. Voeg alle groenten toe en zet de deksel op de tajine. Roer regelmatig door en zorg ervoor dat er genoeg vocht in blijft. Laat dit mengsel ongeveer 3 uur zachtjes pruttelen (bij voorkeur op de kleinste pit en met vlamverdeler).

Serveer met couscous of Turks brood.