koken & tafelen algemeen

Tajine met gehaktballetjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 50 minuten

Receptuur

500 gram rundergehakt
1 ei
3 sneetjes oud witbrood (zonder korst en verkruimeld)
2 teentjes knoflook
1 theelepel komijnpoeder
Peper en zout
2 eetlepels olijfolie
1 ui fijngesnipperd
½ theelepel kaneelpoeder
2 theelepels mild paprikapoeder
2 blikken gepelde tomaten
150 gram doperwtjes

Bereiding

Meng het gehakt met ei, broodkruim, knoflook, ½ theelepel komijn en peper en zout naar smaak. Rol van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de olijfolie in de tajine en bak de gehaktballetjes aan. Bak de ui 1 minuut mee. Bestrooi met de resterende komijn, kaneel en paprikapoeder en bak nog 1 minuut. Voeg de gepelde tomaten toe en druk met een spatel de tomaten kapot. Breng aan de kook, draai daarna het vuur laag en stoof de tajine 25 minuten. Voeg op het laatst de doperwtjes toe. Lekker met plat brood of couscous.