koken & tafelen algemeen

Tabaka met pruimensaus

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

4 kipfilets (met vel indien mogelijk)

2 uitgeperste teentjes knoflook

1 eetlepel citroensap

Zout en peper

3 eetlepels olijfolie.

Voor de pruimensaus:

3 eetlepels pruimenjam

2 theelepels rode wijnazijn

2 theelepels fijngehakte peterselie

cayennepeper

1 uitgeperst teentje knoflook

zout.

Bereiding

Leg de kipfilet met vel naar beneden op een snijplank en sla ze bv met een deegroller tot gelijkmatige dikte. Meng de knoflook, citroensap, zout en peper en wrijf de kant waar geen vel zit in. Dek af en laat een uur op kamertemperatuur staan. Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem op een middelhoog vuur. Leg de kip met het vel naar beneden er in. Zet een pan met een laagje water op de kip. Laat dit 10 minuten op een middelhoog vuur bakken of tot de kip goudbruin is. Verwijder de pan, draai de kip om, zet de pan terug en laat nog 15-20 minuten bakken. Maak ondertussen de pruimensaus door de jam te verhitten in een steelpan, voeg daarna de azijn toe tot de jam vloeibaar is. Voeg de rest van de ingrediënten toe, breng op smaak en voeg indien nodig nog wat extra azijn toe. Giet een beetje van de saus over de kip en serveer de rest van de saus er afzonderlijk bij.