koken & tafelen algemeen

Stoofvlees in rioja

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-5

Bereidingstijd: 2 uur en 35 minuten

Receptuur

7 ons runderstoofvlees

6 lenteuitjes zeer fijn gesneden

2 teentjes knoflook fijngehakt

2 stengels bleekselderij in schijfjes

250 gram champignons in schijfjes

½ theelepel gemalen piment

½ fles volle rode rioja wijn

1 kopje tomatenpuree

2 takjes verse tijm

Zout en peper

Bereiding

Snij het vlees in blokjes van 2-3 centimeter. Verhit wat olie in een zware braadpan en bak het vlees 5-10 minuten goed aan. Haal het uit de pan en houd het warm. Doe de uitjes, knoflook en bleekselderij in de pan en bak onder voortdurend roeren ongeveer 4 minuten. Voeg dan de champignons mee en bak nog een minuut. Voeg piment, wijn, tomatenpuree, 1 takje tijm, zout en peper toe. Verwarm dit en voeg dan het vlees weer toe en laat 2 uur stoven op een laag vuur. Breng voor het serveren op smaak met zout en peper.