koken & tafelen algemeen

Stoofpotje met uien en dadels

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

Receptuur

500 gram runder- of lamspoulet

½  theelepel kaneel poeder

¼ theelepel kruidnagelpoeder

250 gram sjalotjes

2 teentjes knoflook

1 rode of gele paprika

150 gram verse dadels

1 banaan

2 eetlepels gehakte verse peterselie

Peper

Zout

Bereiding

 

Bestrooi het vlees met kaneelpoeder, kruidnagel en peper. Verhit de olijfolie en bak de vleesbrokjes rondom bruin. Voeg zout naar smaak toe. Halveer de gepelde sjalotten en voeg deze na  5 minuten toe. Pers de knoflooktenen, voeg deze toen en daarbij 2 deciliter water en laat dit geheel ongeveer 1 uur stoven.  Halveer de paprika, verwijder de zaadstengels en verdeel het vruchtvlees in reepjes. Halveer de dadels en ontpit ze. Laat dadels en paprika de laatste 20 minuten meestoven. Snijd de banaan in plakjes en voeg ze de  laatste 5 minuten toe.

Serveer met rijst