koken & tafelen algemeen

Sandwich met entrecote

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-3

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

1 ciabattabrood,

1 entrecote,

verse tijm,

3 handjes rucola,

2 geroosterde paprika’s uit een pot,

verse peterselie,

1 eetlepel balsamico-azijn,

2 eetlepel olijfolie,

zout, peper.

Voor de mierikswortelsaus:

4 eetlepel zure room,

1 ½ eetlepel mierikswortel (potje),

½ theelepel worcesteshirersaus,

peper

Bereiding

Meng de zure room, mierikswortel, worcestershiresaus en peper in een kom door elkaar. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrooi de entrecote met zout, peper en olijfolie. Strooi de tijm over de steak. Wrijf goed in. Bak 1 ½ minuut op de grill. Hak de paprika’s fijn met een eetlepel van het sap uit de pot. Hak de peterselie erdoor. Besprenkel met peper, zout, azijn en de olie. Hak nogmaals fijn. Leg de entrecote op de salsa. Halveer de ciabatta, besprenkel met olijfolie en besmeer met de mierikswortelsaus. Beleg met de sla. Snij de steak in plakjes en verdeel over het brood. Bedek met de salsa. Neem de bovenkant van het brood en wrijf met de zachte kant over je snijplank om het vocht op de nemen.