koken & tafelen algemeen

Rundersukade met risotto

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 6 uur en 0 minuten

Receptuur

50 gram boter

1 kilo rundersukade

1 kleine winterpeen, fijngesneden

1 stengel bleekselderij fijngesneden

2 sjalotjes fijngesneden

500 milliliter rode wijn

1 ½ liter kalfsbouillon

1 blaadje laurier

3 kruidnagels

10 korianderkorrels

1 takje tijm

1 takje rozemarijn

2 teentjes knoflook in plakjes

4 eetlepel olijfolie

300 gram risottorijst

500 milliliter bouillon

100 gram Parmezaanse kaas geraspt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100 graden. Smelt de boter in een pan en bak het vlees rondom aan. Voeg de wortel, bleekselderij en de helft van de sjalotjes toe en bak dit even mee. Schenk de rode wijn, kalfsbouillon, laurier, kruidnagel, koriander, tijm, rozemarijn en knoflook erbij. Zet  het geheel in de oven en laat ongeveer 5 uur sudderen. Neem het vlees uit de pan, zeef de jus en kook het vocht tot ongeveer 250 milliliter in. Verwarm de helft van de olijfolie en fruit de rest van de sjalotjes en de risotto tot de rijst wat glazig ziet. Schenk telkens in gedeeltes de bouillon toe aan de rijst (voeg pas weer bouillon toe als de vorige geheel is opgenomen). Verwarm het sukadevlees nog even in de oven. Strooi de kaas over 4 warme borden, schep de risotto erop en ernaast, leg het vlees erop en besprenkel met de rest van de olijfolie. Serveer met de ingekookte jus.