koken & tafelen algemeen

Roasted Lamb Chops

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

1 kg lamskoteletjes,

cajun seasoning.

 Voor de saus:

10 teentjes knoflook,

1 deciliter olie,

2 uien,

2 laurierblaadjes,

2 rode paprika’s,

½ literblik gepelde tomaten,

2 eetlepel chilisaus,

3 theelepel cajun seasoning,

3 theelepel gedroogde of 6 blaadjes verse basilicum,

1 eletlepel bruine suiker,

1 mespuntje zout,

2 deciliter bouillon.

 

Bereiding

Rooster in een laagje olie de knoflookteentjes goudbruin en bewaar de olie en de knoflook apart. Bak de uien glazig in de knoflookolie. Voeg de kruiden en de laurier toe en voeg daarna de in stukjes gesneden paprika toe en laat langzaam garen. Voeg de tomaten, basilicum en tomatensaus toe en laat even zachtjes doorkoken. Voeg tenslotte de knoflook, bruine suiker en water toe en laat zachtjes koken. Bestrooi de lamskoteletjes met de cajun seasoning en grill ze rose. Serveertip: doe eerst de saus op het bord en daarna het vlees. Eventueel wat bestrooien met wat verse basilicum.

 

Het recept voor cajun seasoning kunt u op onze website vinden onder Buitenlandse keukens – Cajun