koken & tafelen algemeen

Ossobucco

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

4 plakken runderschenkel of 8 plakken kalfsschenkel,

1 glas droge witte wijn,

1 blokje vleesbouillon,

1 glas heet water,

1 kleine ui,

2 teentjes knoflook,

1 eetlepel tomatenpuree,

bloem,

60 gram boter,

4 takjes peterselie,

1 snuifje cayennepeper,

 zout, peper

Bereiding

Pel en snipper de ui. Strooi wat bloem over het vlees. Doe de boter en de ui in een pan en laat daarin de schenkelplakken aan beide zijden bruin braden. Breng op smaak met peper en zout en giet de wijn erover. Laat nog even stoven. Smelt het blokje bouillon in het hete water en voeg bij het vlees, evenals de tomatenpuree en de cayennepeper. Laat op een laag vuur 40 minuten koken. Hak de peterselie en de knoflook zeer fijn en voeg dit eveneens bij het vlees. Laat nog 15 minuten koken. Neem het vlees uit de pan, schik het op de borden en schenk de saus erover.