koken & tafelen algemeen

Ojako Dumburi

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

300 gram kipfilet

2 deciliter kippenbouillon

2 eetlepels sherry

1 theelepel witte basterdsuiker

2 eetlepels Japanse sojasaus

4 eieren

Zout

6 voorjaarsuitjes

200 gram doorgekookte witte rijst

Bereiding

Maak het kippenvlees droog met keukenpapier. Snijd het in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes of blokjes. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de sherry, de sojasaus en het kippenvlees toe. Roer alles goed om en breng het weer aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat het gedurende 5 minuten zachtjes koken. Roer de eieren los. Voeg zout naar smaak toe. Snijd de voorjaarsuitjes in uiterst smalle reepjes. Roer de eieren en de helft van de voorjaarsui door de hete bouillon. Neem de pan van de warmtebron en laat alles nog 5 minuten staan. Roer het hierna krachtig om. Schep de rijst in een schaal en spreid het eimengsel er zo gelijkmatig mogelijk over uit. Bestrooi alles met de rest van de reepjes voorjaarsui.