koken & tafelen algemeen

Minirollade met Boursin

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

1 aubergine in de lengte in dunne plakken.

5 eetlepel olijfolie

4 plakken lamsbout van 150 g, platgeslagen

½ eetlepel citroensap

150 gram Boursin

25 gram paneermeel

Bereiding

Verwarm de oven op 175 graden. Verhit een grillpan. Bestrijk de aubergineplakken met 1 eetlepel olijfolie en grill ze 2-3 minuten aan beide kanten tot ze lichtbruin zijn. Snijd de plakken lamsbout horizontaal bijna helemaal doormidden. Klap open, bestrooi met peper en zout en beleg met de aubergineplakken. Besprenkel de aubergine met 1 eetlepel olijfolie en het citroensap. Meng de Boursin  met het  paneermeel en verdeel de mengsel over 4 lamsbouten plakken. Rol ze nu op en bind vast met keukentouw. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad de rollades rondom aan. Doe ze daarna met het bakvet in een ovenschaal, zet in de oven en laat ze in 15 minuten gaar worden. Neem de rollades uit de oven en laat ze in aluminiumfolie 5 minuten rusten voor je ze serveert.