koken & tafelen algemeen

Lamsvlees met watermeloensalade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 2 uur en 0 minuten

Receptuur

Receptuur lamsvlees:

2 theelepels komijnzaad

2 eeetlepels verse rozemarijn

2 theelepels zwarte peperkorrels

½ theelepel gedroogde chilivlokken

rasp van 1 citroen

rasp van 1 sinaasappel

100 milliliter extra vergine olijfolie + extra voor het bakken

4 lamshaasjes à 200 gram

3 eetlepels muntblaadjes, gehakt

95 gram Griekse yoghurt

Receptuur watermeloensalade:

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel citroensap

300 gram vruchtvlees van watermeloen in grove stukken

6 eetlepels muntblaadjes, grote blaadjes fijn gesneden

60 gram olijven, ontpit, in plakjes

Bereiding

Stamp de komijn, rozemarijn, peperkorrels, chilivlokken en 1 theelepel zout grof in een vijzel. Voeg het citroen- en sinaasappelrasp toe en roer de olie erdoor. Leg het lamsvlees in een ondiepe schaal, schenk de marinade erover en bedek het lamsvlees er helemaal mee. Dek af en zet 2 uur in de koelkast.  Verwarm de oven voor 200ºC. Verhit wat olie in een koekenpan met zware bodem op middelhoog vuur. Bak het lamsvlees, in 2 delen, onder af en toe keren 2-3 minuten. Leg het lamsvlees in een ovenschaal en bak 7 minuten in de oven tot de rosé is, of tot het een gaarheid naar smaak heeft. Laat 5 minuten rusten. Klop intussen voor de watermeloensalade de olie en citroensap door elkaar, breng op smaak met zout en peper en schep in een grote kom de rest van de ingrediënten erdoor. Roer de munt door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Snijd het lamsvlees in plakken en serveer met de watermeloensalade en muntyoghurt.