koken & tafelen algemeen

Lamsvlees met mungbonen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Receptuur

150 gram hele mungbonen
1 1/4 theelepel zout
stukje  gemberwortel, geschild en grof gesneden
2-4 tenen knoflook, gepeld en grof gesnipperd
700 gram lamsbout of lamsschouder, in blokjes
4 1/2 deciliter water
1 grote gesnipperde ui
1 theelepel gemalen kurkuma
1 blikje tomaten
2 eetlepels gehakte korianderblaadjes
Maal in de (koffie)molen:
2 gedroogde rode chilipepers
1 1/2 theelepel komijnzaad
2 theelepels korianderzaad
4 hele kruidnagels
1 kaneelstokje van 5 cm lengte in stukjes
4 zwarte peperkorrels

 

Bereiding

Was de mungbonen goed, week ze daarna in een ruime hoeveelheid water volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze goed uitlekken.
Doe de gember en de knoflook met het zout in de vijzel en stamp ze tot een gladde massa.
Breng het vlees in een ruime pan water aan de kook, leg het deksel op de pan en laat nog 45 minuten koken.
Voeg de mungbonen en de ui toe, breng weer aan de kook, leg het deksel op de pan en laat op laag vuur 25 minuten pruttelen.
Voeg het mengsel van gember en knoflook toe en daarna de gemalen specerijen, het kurkumapoeder en de tomaten.
Laat zonder deksel nog 10 minuten pruttelen.
Neem dan de pan van het vuur en laat het gerecht voor het opdienen een paar uur staan. Hoe langer u wacht, hoe beter de kruiden erin trekken.
Warm de curry op en roer er de gehakte korianderblaadjes door.
Laat de curry voor het opdienen nog 5 minuten pruttelen.