koken & tafelen algemeen

Lamsvlees met kokosrijst

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

2 eetlepels tamari
¼ theelepel dubbelkoolzure soda
2 theelepels pijlwortelmeel
2 eetlepels zonnebloemolie
350 gram lamslende, in dunne plakjes, stukje gember van 3 cm, dunne reepjes
1 rode peper, zaad verwijderd, in dunne ringetjes
1 wortel, geschild, in luciferreepjes
175 gram peultjes, puntjes eraf, schuin gehalveerd
Dungesneden bosuitjes, voor de garnering

Kokosrijst:
200 milliliter kokosroom
225 gram basmatirijst

Bereiding

Dit recept is glutenvrij.

 

Meng voor de rijst de kokosroom met 180 milliliter water.
Doe de rijst en het kokosvocht in een grote pan met 1theelepel zout.
Breng aan de kook, draai het vuur laag, laat 10 minuten zachtjes koken en giet dan af. Roer intussen de tamari, soda en het pijlwortelmeel glad in een kleine kom. Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur. Bak het lamsvlees in delen bruin, neem uit de wok en zet apart.
Verhit 1eetlepel olie en roerbak hierin de gember, rode peper en wortel 1 minuut. Schep het lamsvlees terug in de wok met de peultjes en het tamarimengsel en roerbak alles nog 1 minuut.
Serveer met de kokosrijst en garneer met bosuitjes.

Tamari is een tarwevrije sojasaus. Pijlwortelmeel (arrowroot) is een tarwevrij bindmiddel. Beide zijn verkrijgbaar bij goedgesorteerde supermarkten en natuurwinkels. Vervang tamari evt. door gewone sojasaus en pijlwortelmeel evt. door maïzena.

Dubbelkoolzuur soda of bicarbonaat is verkrijgbaar bij de drogist. Het maakt de smaak wat voller en zachter en geeft meer glans aan het gerecht. Het kan evt. worden weggelaten.