koken & tafelen algemeen

Kiptajine met abrikozen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten

Receptuur

1 kip in stukken gesneden

100 gram pijnboompitten

2 kleine uien gesnipperd

2 eetlepels arachideolie

1 theelepel zout

1/2 theelepel peper

1/4 theelepel gemberpoeder

1 mespuntje saffraandraadjes

1 kaneelstokje

250 milliliter water

Voor de abrikozen:

500 gram gedroogde abrikozen

250 milliliter water

100 gram suiker

1 eetlepel kaneelpoeder

100 gram boter

Bereiding

Spoel de abrikozen schoon. Doe het water in een pan, voeg de suiker,kaneel, boter en abrikozen toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de saus is ingedikt en stroperig is.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Doe de kip en de olie in een grote stoofpan. Kruid met peper en zout en voeg de gember, saffraan, kaneelstokje en uien toe. Voeg het water to, dek af en laat ongeveer 40 minuten sudderen op een laag vuur. Presenteer de kip op een mooie schaal of in de tajine en schik de abrikozen rond het vlees. Bestrooi met pijnboompitten.