koken & tafelen algemeen

Kippenlevertjes met risotto

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

2 eetlepels stevige extra vergine olijfolie

1 sjalotje, gesnipperd

50 gram rauwe ham, in stukjes

200 gram goede risotto rijst

100 milliliter rode wijn

450 milliliter bouillon (eventueel van een blokje)

1 krop radicchio sla , in reepjes

150 gram kippenlevertjes, in stukjes

1 teentje knoflook, gesnipperd

1 klein bosje peterselie, gehakt

Bereiding

Fruit het sjalotje en de ham op laag vuur in wat olie. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee. Roer de wijn erdoor en laat dat door de rijst opnemen. Voeg al roerend de bouillon in delen toe en laat de rijst het vocht steeds opnemen. Kook de risotto onder regelmatig  roeren zachtjes in 20 minuten gaar. Houd wat reepjes radicchio achter voor garnering, voeg de rest toe nadat de rijst 10 minuten gekookt heeft en laat dat zachtjes meegaren. Bak de kippenlevertjes in wat olie snel bruin en gaar. Voeg op ’t laatste moment, als de pan niet meer te heet is, de knoflook, peterselie en zout naar smaak toe. Doe de rijst in diepe borden en leg er de levertjes met de achtergehouden radicchio bovenop.