koken & tafelen algemeen

Kip Tandoori

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 3 uur en 30 minuten

Receptuur

1 kip van ongeveer 1 kilo

 

1e marinade

1 theelepel zout

1 eetlepel gember-knoflookpasta

1 theelepel rode chilipoeder

2 eetlepel citroensap

 

2e marinade

250 gram dikke yoghurt

1 deciliter plantaardige olie

½ theelepel kaneelpoeder

½ theelepel rode chilipoeder

1 theelepel zout

Een mespuntje eetbare rode kleurstof naar keuze

 

Boter/oliemengsel om de kip te bedruipen

½ theelepel limoensap

1 theelepel chat masala

Bereiding

Verdeel de kip in vier delen. Snijd elk van de stukken op 3 of 4 plaatsten goed diep in met een mes, zonder het vlees echt helemaal door te snijden. Voeg de 1e marinade toe en zet het vlees 20 minuten aan de kant om het vocht uit het vlees te laten trekken. Voeg vervolgens de 2e marinade toe en laat die 2 tot 3 uur intrekken. Bedruip vervolgens het kippenvlees het met het boter/oliemengsel en rooster het vervolgens nog 5 minuten in de oven, alvorens het eruit te halen. Bedruip het vlees daarna nogmaals en besprenkel het aan een spies en gril het 10 minuten in een matig hete tandoori (oven of BBQ), bedruip dan met het limoensap en de chat masala.

 

 

Chat masala is een typische kruidenmix die verkrijgbaar is inde meeste toko’s. Deze traditionele mengeling van uitgelezen specerijen en samengesteld op basis van een origineel Indisch recept vormt de grondslag van de Indische keuken. Deze masala heeft een frisse smaak geaccentueerd met enkele scherpe kruidige toetsen.