koken & tafelen algemeen

Kip met abrikozen en pijnboompitten

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten

Receptuur

4 kippenpoten

2 eetlepels olijfolie

1 grote ui, ringen

2 tenen knoflook, fijngehakt

3 eetlepels pijnboompitten

150 gram gewelde abrikozen, in vieren gesneden

2 eetlepels bloem

4 eetlepels sherryazijn

100 milliliter medium sherry

200 milliliter gevogeltefond

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de kippenpoten met zout en peper en bak ze in 10 min rondom bruin in de hete olijfolie. Neem de kip uit de pan, zet het vuur lager en voeg de uien en knoflook toe aan het braadvocht. Fruit ze 5 min op matig vuur tot ze glazig zijn. Voeg de pijnboompitten en abrikozen toe en bak ca. 1 min mee. Doe de bloem erbij en bak 1 min mee. Schenk de azijn en sherry bij het gerecht en verhit het gerecht al roerend met een garde tot de saus bindt. Doe de saus samen met de kippenpoten in een braadslee en voeg de fond toe. Zorg ervoor dat de poten deels onder het vocht staan, voeg indien nodig nog wat water toe. Dek de braadslee af met een deksel of gebruik eerst een laagje bakpapier met daaroverheen aluminiumfolie. Gaar de poten in de oven in 50-60 min. Keer ze na 30 min om. Serveer ze bijv. met couscous.