koken & tafelen algemeen

Kip Khubani

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

400 gram kipfilet

100 gram gedroogde abrikozen

2 uien

3 teentjes knoflook

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel kaneel

1 theelepel cayennepoeder

1 theelepel kardemompoeder

200 milliliter kippenbouillon

100 gram blanke amandelen

1 zakje jasmijnthee

300 gram rijst

Bereiding

Snij de kipfilet in stukjes en wok ze op een hoog vuur. Snij intussen de abrikozen in reepjes, de ui in grove stukken en de knoflook in dunne plakjes. Bak deze ingredienten even mee. Zet het vuur laag en voeg de specerijen toe. Blus na een minuut af met de bouillon en laat enkele minuten stoven. Rooster intussen de gehakte amandelen in een droge koekenpan. Serveer de kip met rijst die is gekookt in jasmijnthee. Garneer met de amandelen.