koken & tafelen algemeen

Kip in kruidige yoghurt

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-8

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 24 uur en 0 minuten

Receptuur

4 eetlepel olijfolie

250 ml turkse yoghurt

2 eetlepel citroensap

2 teentjes knoflook, geperst

1 eetlepel korianderblaadjes, gehakt

1 eetlepel muntblaadjes, gehakt

½ theelepel gemalen kaneel

½ theelepel gemalen komijn

½ theelepel gemberpoeder

2 gedroogde chilipepertjes, uit de vijzel

1 theelepel zout

1 kilo drumsticks (8 stuks)

Bereiding

Meng de yoghurt, olie, citroensap, knoflook, kruiden, specerijen en pepertjes met een garde. Smeer de drumsticks in met deze marinade. Laat de drumsticks minimaal 6 uur, liefst een nacht, in de koelkast marineren. Schep de drumsticks af en toe om. Neem de drumsticks uit de marinade, laat ze goed uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier. Gril de drumsticks op een rooster boven een niet te hete barbecue in 30 minuten gaar of verwarm de oven voor op 200 graden in combinatie met de grill. Plaats de drumsticks op een rooster boven een bakblik met wat water en zet deze zo laag mogelijk in de oven. Gril de drumsticks in ca. 45 minuten gaar. Keer ze regelmatig. Lekker met geroosterde rode en groene puntpaprika’s en een gehalveerde gegrilde citroen.