koken & tafelen algemeen

Kalfstajine met aubergine

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

1 kilo kalfsstoofvlees

1 hele bol knoflook

2 uien

1 kilo aubergines

1 bosje platte peterselie

1 bosje koriander

5 gram zwarte peper

5 gram kaneelpoeder

5 gram paprika poeder

2 liter water

5 gram kummel

1 kleine gekonfijte citroen(te koop bij de toko, of zie het recept op onze website)

Bereiding

Doe het vlees in een gietijzeren pan met een volledige knoflookbol, de helft van de uien, de gehakte koriander, de gehakte peterselie en de gehakte citroen met wat suiker en olie. Laat enkele minuten al roerend garen, voeg water toe en laat vervolgens 45 minuten onder het deksel garen. Hak de overige uien fijn, snijd de aubergines in plakjes van 2 cm en frituur beide, waarbij de uistukjes aan de aubergine gaan plakken.