koken & tafelen algemeen

Griekse gehaktballetjes met rijst

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 50 minuten

Wachttijd: 30 minuten

Receptuur

1 ui,

1 bosje peterselie,

500 gram gehakt,

½ kopje rijst,

2 eetlepel olijfolie,

zout, peper,

100 gram bloem.

Voor de saus:

500 gram tomaten,

zout,

3 eetlepel boter,

100 milliliter zure room

Bereiding

Pel en snipper de ui. Was de peterselie, laat goed uitlekken en snij fijn. Meng het gehakt met de ongekookte rijst, olijfolie, zout, peper, ui en peterselie. Laat het gehaktmengsel een half uur afgedekt rusten. Maak er balletjes van en haal deze door de bloem. Voor de saus de tomaten met heet water overgieten, pellen en pureren. Vul de gepureerde tomaten met water aan tot een halve liter, breng zout naar smaak toe en breng dit met de boter aan de kook. Leg de gehaktballetjes erin, en laat dit afgedekt op een matig vuur in 35 minuten gaar stoven. Voeg als laatste net voor het serveren de zure room erdoor.