koken & tafelen algemeen

Gevulde varkensrollade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Receptuur

4 rode uien

100 gram boter

75 gram panko*

15 salieblaadjes, fijngesneden

2 eetlepels venkelzaad

1,5 kilo varkensfilet voor rollade, met zwoerd**

300 milliliter room

200 milliliter kalfsfond

100 milliliter Madera

1 eetlepel grove Zaanse mosterd.

Bereiding

Verwarm de oven op 225ºC. Snijd de uien in halve ringen en fruit ze 10 minuten in 2 eetlepels van de boter tot ze zacht zijn. Roer er het broodkruim, de salie en 1 eetlepel venkelzaad door. Maak met de punt van een scherp mes op 1,5 cm afstand ondiepe inkepingen in het zwoerd van de varkensfilet. Leg het vlees met de zwoerdkant naar beneden, bestrooi de vleeskant met  zout en peper en bestrijk het met het uienmengsel. Rol de varkensfilet in en bind hem op als een rollade. Wrijf de buitenkant in met de rest van de boter, het venkelzaad en met zout en peper. Bak het vlees op een rooster in een ovenschaal 25 minuten in de hete oven. Zet de temperatuur op 180ºC en bak het vlees nog 30-40 minuten. Haal het vlees uit de oven en laat het, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 20 minuten rusten Kook de room, kalfsfond en madera in tot 200 milliliter. Roer de mosterd erdoor en breng de saus op smaak met wat zout en peper.

* Panko of Japans broodkruim is te koop bij de toko.

** Varkensfilet met zwoerd is niet standaard