koken & tafelen algemeen

Geroosterde eend met chili

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Receptuur

1 eend van 2 ½ kilo

Zeezout

Peperkorrels geplet

1 sinaasappel doormidden gesneden

1 bol knoflook, de teentjes apart

2 eetlepel chilipoeder

2 eetlepel zoet paprikapoeder

3 teentjes knoflook geperst

2 eetlepel tequila

3 eetlepel verse munt gesneden

Bereiding

Prik het vel van de eend rondom in met een vork, wrijf in met zout en peper en leg op een rooster in een braadslede. Steek de sinaasappel en de teentjes knoflook in de buikholte en braad ongeveer 30 minuten in de oven op 220 graden. Giet het vleessap uit de braadslede. Meng het chilipoeder, paprikapoeder, uitgeperste knoflook en tequila door elkaar en wrijf de eend in met dit mengsel. Draai de oven terug naar 180 graden en braad nog 40 minuten. Bestrooi vlak voor het serveren met de munt.