koken & tafelen algemeen

Geroosterd lamsvlees met yoghurt

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 4 uur en 45 minuten

Wachttijd: 48 uur en 0 minuten

Receptuur

1 ½ kilo lamsbout

½ theelepel zout

¼ theelepel vers gemalen peper

6 teentjes knoflook in plakjes

3 deciliter dikke yoghurt

1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie,

zout, peper

2 eetlepel verse gehakte dille

250 milliliter groentebouillon of water

4 kleine uien.

 

Bereiding

Verwijder het zichtbare vet van de lamsbout. Maak met een scherp mes kleine sneetjes in het vlees. Meng het zout, de peper en het citroensap en wrijf het vlees er mee in. Stop de plakjes knoflook tussen de sneetjes in het vlees. Meng de yoghurt, olie, zout, peper en dille. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de gehele lamsbout. Leg het vlees in een vuurvaste schaal en laat het 1-2 dagen marineren in de koelkast. Haal de schotel daarna uit de koelkast en laat minstens 2 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Voeg de bouillon of het water en de uien toe en laat het in het midden van de oven 20 minuten roosteren. Verlaag de temperatuur naar 160 graden en laat het nog 3 uur roosteren. Bedruip het vlees af en toe. Voeg indien nodig nog wat extra vloeistof toe. Haal het vlees uit de oven, dek het af met folie en laat het 15 minuten rusten voor u het aansnijdt.