
Gegrilde rib-eye met blauwekaas saus
Print deze pagina
Algemeen
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Receptuur
4 rib-eye steaks à 180 gram
2 theelepels olijfolie
Blauwe-kaassaus
200 gram blauwe kaas (zoals stilton, gorgonzola of roquefort)
5 eetlepels zure room
1 eetlepel dijonmosterd
1 theelepel worcestershiresaus
½ theelepel paprikapoeder
Snufje cayennepeper
Bereiding
Doe 150 gram blauwe kaas met de rest van de ingrediënten voor de saus in de mengkom van de keukenmachine. Breng op smaak met zeezout en peper en meng. (of prak alles en klop glad met een houten lepel.) Bestrijk de steaks met olijfolie. Verhit een koekenpan op hoog vuur en schroei de steak aan één kant in 2-3 minuten dicht tot ze goed bruin zijn. Keer om en bak nog 1 minuut aan de andere kant voor een rosé resultaat. Laat 1 minuut rusten en bestrooi met zeezout en peper. Leg de steaks op 4 borden, lepel de saus erover en verkruimel de rest van de kaas erover. Serveer met patat frites of peterselie-aardappels.