
Fricassee van kip
Print deze pagina
Algemeen
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Receptuur
100 gram parmaham, in blokjes of dunne reepjes
3 eetlepels olijfolie
2 rode uien, in halve ringen
2 teentjes knoflook, gehakt
50 gram zongedroogde tomaat, in reepjes
6 ansjovisfilets, fijngehakt
500 gram kipfilet, in reepjes
2 eetlepels bloem
150 milliliter witte wijn
100-150 milliliter room
3 eetlepels salie, fijngesneden
100 gram ontpitte zwarte olijven
Bereiding
Bak de ham in 2 minuten krokant in 2 eetlepels van de olie. Voeg de ui, knoflook, gedroogde tomaat en ansjovis toe en bak deze ca. 3 minuten mee met de ham. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en haal ze door de bloem. Voeg nog 1 eetlepel olie toe en bak de kipfilet mee met de ham en de uien tot het vlees begint te kleuren. Schenk de wijn en room bij het gerecht en roer goed tot de fricassee begint te binden. Voeg de salie en de olijven toe en laat alles nog ca. 5 minuten pruttelen op laag vuur. Verhit niet te lang want dan wordt de kipfilet droog!
Serveer de fricassee met pasta of gebakken aardappelen uit de oven.