koken & tafelen algemeen

Filet van jong konijn

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

2 ruggen van jong konijn

4 sneetjes tarwebrood

4 plakjes ganzenlever

4 groene asperges

2 deciliter gevogeltejus

1 bos dragon

1 gekonfijte Marokkaanse citroen(te koop bij de toko of voor het recept zie op onze website onder conserven)

Bereiding

Ontbeen de ruggen, maak twee worsten van twee filets in plastic folie met daartussen het niertje. Laat in water van 60 graden gedurende 20 minuten garen en koel direct. Neem de folie weg en bind het vlees op met slagerstouw. Laat de gevogeltejus met dragon en brunoise van de citroen reduceren en snijd ondertussen de groene asperges in dunne plakken. Kleur het vlees in olie en laat het verder garen in de oven. Leg een plakje ganzenlever op het brood, bestrooi met peper en zout en laat 2 minuten in de oven van 180 graden bakken.