koken & tafelen algemeen

Eendenborst met granaatappelsap

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

1 (liefst biologische) sinaasappel
½ ( liefst biologische) citroen
100 milliliter rode port
½ theelepel geel mosterdpoeder (colemans) of 1 theelepel dijonmosterd
100 gram granaatappelgelei (eventueel aalbessengelei)
1 mespunt cayennepeper
1 mespunt gemberpoeder
2 eendenborstfilets (± 350 gram in totaal)
1 eetlepel driekleurenpeperkorrels
1 theelepel grof zeezout                   
2 eetlepel olie
400 gram Chinese kool, in reepjes
1 granaatappel

Bereiding

Rasp de schil van ½ sinaasappel en van de ½ citroen.
Pers het sap uit de sinaasappel en citroenhelft en doe dit samen met het rasp in een pannetje. Voeg de port en mosterd(poeder) toe.
Roer goed en laat de saus tot de helft inkoken.
Roer de granaatappelgelei erdoor en breng de saus op smaak met cayennepeper en gemberpoeder.
Kerf een ondiep kruispatroon in de vetlaag van de eendenborst.
Zorg dat je het vlees niet raakt.
Wrijf in een vijzel de peperkorrels en zout fijn en wrijf er beide kanten van de eendenborsten, leg ze op de vetkant in de pan en bak ze in 5 minuten krokant.
Draai de borsten om en bak ze op vleeskant nog 3 minuten rosé.
Haal de filets uit de pan en bedek ze losjes met aluminiumfolie.
Roerbak in de olie in een wok de Chinese kool  in 2 minuten beetgaar.
Breng op smaak met zout verdeel de kool over borden.
Snijd de eendenborsten in plakjes en leg ze op de kool.
Lepel de saus eroverheen.
Snijd de granaatappel doormidden lepel de zaadjes eruit en bestrooi de gerechten hiermee.